Outdoor in de stad

Chris en Marieke wonen met hun kinderen in een verbouwde garage met bovenhuis in het dorpse buurtje ‘de Vijfhoek’ in Haarlem. Het zijn echt buitenmensen, het liefst gaan ze elk vrij uurtje naar zee om te surfen en in de natuur zijn maakt ze gelukkig. De liefde voor zee en groen zie je weerspiegeld in hun stoere huis.
Styling en tekst Marieke de Geus Fotografie Bert Pettersson Aantal foto’s 53 Gepubliceerd NL 2019

Zie meer

Reis: Elfsteden

Hoe sfeervol de mooie Friese elf steden ook zijn in de winter, met de bevroren grachtjes en lage bruggetjes en de vele grote meren, ze zijn in de zomer minstens zo mooi om te bezoeken. Vanaf het water, op de fiets, per huifkar en of het nou waait, regent of dooit, it giet altyd trog. We nemen je mee langs de elf pareltjes in Friesland! En ontdek bezienswaardigheden, de bijzondere fontijnen en hippe tentjes in Leeuwarden, Sneek, Ijlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum! Productie en tekst Marieke de Geus Fotografie Barbara Groen.
Aantal foto’s 200. Gepubliceerd NL 2020

Zie meer

Ambacht: Hindelooper schilderwerk van A. Roosje

De broers Titus en Johan Stallmann zijn de vierde generatie die het oude ambacht van Hindelooper houtsnijwerk en schilderkunst, nog dagelijks uitvoeren, zoals het al eeuwenlang is gedaan. Ze zijn hierin uniek te noemen omdat ze het enige bedrijf zijn die nog altijd volgens de oude tradities werkt. Naast het behouden van deze kunstnijverheid gaan ze ook met hun tijd mee door samenwerkingen aan te gaan met hedendaagse ontwerpers en kunstenaars. Een bijzonder verhaal. Productie en tekst Marieke de Geus Fotografie Barbara Groen. Aantal foto’s 78. Gepubliceerd NL 2020

Zie meer